*

Author Topic: D3Edit (Atan) missing verts?  (Read 4563 times)

Offline Kyouryuu

  • Silver
  • **
  • Posts: 20
D3Edit (Atan) missing verts?
« on: August 19, 2010, 07:15:45 PM »
I recently had this crazy urge to install Descent 3 and fly around again.  I downloaded the latest D3Edit Atan version (AV - which I guess is a couple years old now) and it loads and opens levels just fine.  The weird thing is, I don't see vertices.  I can press V to cycle through them, I can even select and move them, but I just don't see them.

I do see them in the standard 1.0 editor and OtherOne's 1.1 Beta 8, but not Atan's.  I've tried running it in different compatibility modes (this is Vista) to no avail.  Any thoughts?

Offline -<WillyP>-

  • Lt. Commander
  • Purple Heart
  • ****
  • Posts: 2374
  • I can haz personal text?
    • My photo gallery
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #1 on: August 19, 2010, 07:24:30 PM »
Right click to turn on visibility.
Smart people look like crazy people to stupid people.

Offline Kyouryuu

  • Silver
  • **
  • Posts: 20
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #2 on: August 19, 2010, 09:56:06 PM »
Yay!  I forgot about that little submenu. XD

Thanks!

Offline Darkflamewolf

  • Gold
  • ***
  • Posts: 186
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #3 on: August 20, 2010, 12:46:10 AM »
YAY! I can't wait to see what you'll churn out next!

Offline (LL)Atan

  • Gold
  • ***
  • Posts: 130
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #4 on: August 21, 2010, 01:14:39 AM »
Just for my info, which AV(xx) version did you download and where?

I'm currently working at AV41T35(dev), trying to fix some problems if D3Edit is running with Windows7 64bit ( D3Edit is still is a 32bit program...)
I hope I can fix stated problems with Windows7 64bit soon. I will make AV41 available if it seems running fine then asap.

Offline Kyouryuu

  • Silver
  • **
  • Posts: 20
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #5 on: August 21, 2010, 05:09:20 PM »
It was the one in the thread at Descentforum.de where every link seemed to lead.  The one I have is AV40.

I haven't encountered any major issues under Vista 64 yet.

Offline NUMBERZero

  • PDPM
  • Platinum
  • *
  • Posts: 1178
  • The Flight Pattern Reader
    • YouTube
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #6 on: August 21, 2010, 05:49:00 PM »
Hey, I remember seeing you a long time ago. Welcome back!
"I hate not being able to move in three dimensions. Cramps my style." -Cpt. Jack "Heartbreak One" Bartlett (Ace Combat 5)

Offline (LL)Atan

  • Gold
  • ***
  • Posts: 130
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #7 on: August 22, 2010, 12:21:21 AM »
Thx for the info!
Please try Texturebar->Texturepalette->check lava or flythrough. Should flicker with W7 64bit then.  (be aware, could be you need ctrl+alt+del)
If there is no flickering so this bug came with AV41 first, would be good to know this.

Since AV40 there are, beside some new stuff, a lot minor changes inside D3Edit. I don't believe that "seeing no verts due first start" is still inside.

Offline Kyouryuu

  • Silver
  • **
  • Posts: 20
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #8 on: August 22, 2010, 05:07:33 PM »
If you go to the Texture Palette and check Fly/Pass Thru Textures and then Lava Textures, yes, it does flicker and lock-up when the "paging in texture" dialog appears on Vista x64.

Offline Foil

  • Gold
  • ***
  • Posts: 642
  • "I've never seen its equal."
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #9 on: August 23, 2010, 09:30:22 AM »
For Vista/7, one thing you might try is turning off the "Enable Desktop Composition" setting (in Advanced System Settings).  That seems to help with the flickering in the CAD apps I use and develop.

Offline Hunter

  • Gold
  • ***
  • Posts: 217
  • Sectorgame
    • Sectorgame
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #10 on: August 29, 2010, 01:14:25 AM »
Hey there Solrazor!  ;D
Sectorgame.com - Descent and Freespace mods/levels.

Offline Kyouryuu

  • Silver
  • **
  • Posts: 20
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #11 on: August 30, 2010, 08:35:30 PM »
Hai!  ;D

Offline Kaiaatzl

  • An unusual choice for ship's cat
  • Platinum
  • ****
  • Posts: 1912
  • beware of ounce
Re: D3Edit (Atan) missing verts?
« Reply #12 on: August 31, 2010, 04:39:53 PM »
Hey welcome.  I thought you were done with Descent... (though I'm not done with your levels...)

 

An Error Has Occurred!

Cannot create references to/from string offsets